Seznam alergenůpublikovaný ve směrnici 2000/89 ES od 13. 12. 2014 směrnicí 1169/2011 EU1. OBILOVINY OBSAHUJÍCÍ LEPEK pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich 2. KORÝŠI a výrobky z nich 3. VEJCE a výrobky z nich 4. RYBY a výrobky z nich 5. PODZEMNICE OLEJNÁ (ARAŠÍDY) a výrobky z nich 6. SÓJOVÉ BOBY (SÓJA) a výrobky z nich 7. MLÉKO a výrobky z něj 8. SKOŘÁPKOVÉ PLODY mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich 9. CELER a výrobky z něj 10. HOŘČICE a výrobky z ní 11. SEZAMOVÁ SEMENA (SEZAM) a výrobky z nich 12. OXID SIŘIČITÝ A SIŘIČITANY v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2 13. VLČÍ BOB (LUPINA) a výrobky z něj 14. MĚKKÝŠI a výrobky z nich |
| ||||